הרצאות וסדנאות בימי מלחמת "חרבות ברזל"
שתי קטנות עולה
מולך בדיילי
ליווי חזרת מילואימניקים/ות לעבודה
הגענו לשלב הזה שבו נשות ואנשי המילואים חוזרים לעבודה. זהו תהליך משמח בסך הכל, אבל מורכב ודורש ידע ורגישות רבים.
הסדנא למנהלות ומנהלים מציעה הבנה מעמיקה של ההשפעות האפשריות של חוויות המילואים על העובד/ת. בסדנא נדבר על התנאים המאפשרים חזרה מצוינת לעבודה ונשים דגש על תפקיד המנהל/ת בתהליך הזה. ניתן לקיים גם הרצאה (פרונטלית או אונליין) בנושא זה לכלל המנהלות והמנהלים בארגון.
הסדנא לחוזרים/ות ממילואים מתמקדת באתגרי החזרה לשגרת חיים ולעבודה. זוהי לא סדנא לעיבוד וטיפול, אלא לקבלת כלים להתמודדות מיטיבה עם המעבר המאתגר הזה.
משך כל סדנא 3 שעות.
הרצאות וסדנאות נוספות
צוות HR
"זה לא מה שנרשמתי אליו". זו התחושה של נשות ואנשי מש"א רבים בעת הזאת, המוצאים את עצמם במקום שמרכז אליו הרבה כאב, קושי, קונפליקטים, מתח ולפעמים גם כעס, אבל ואובדן. במפגש ייחודי לצוותי HR נברר מהו תפקיד ה-HR עכשיו ומה משמעותו? ומהם הכלים הפסיכולוגיים הנדרשים על מנת לבצע אותו היטב? נכיר את המושג "תשישות החמלה" ונקבל כלים להתמודדות אפקטיבית עם עובדות ועובדים, מנהלות ומנהלים בעת הזאת, וכן כלים להתמודדות אישית מיטיבה לאורך זמן.
סדנאות נוספות
מוזמנות ומוזמנים ליצור קשר כדי שאבנה עבורכם סדנה או הרצאה המתאימות לצרכים הספציפיים של הארגון. לדוגמא, מפגש עם עובדים ישראליים השוהים או מתגוררים בחו"ל, סדרת מפגשים לעובדים החוזרים ממילואים לעבודה, מפגש קבוצתי העוסק באבל ואובדן, מפגש שאלות ותשובות פתוח, מיומנויות ניהול זמן לעבודה עם ילדים בבית ועוד.
הנהלה בכירה
בימים של חוסר וודאות וסערה על ההנהלה הבכירה לנווט את הארגון בשקיפות, רגישות, הקשבה אך גם אחריות להתקדמות הארגון והצלחתו לאורך זמן. במפגש עם ההנהלה הבכירה נברר את נקודות המתח הייחודיות לארגון, נקבל כלים לניווט בים הסוער בו אנו משייטים ונצא עם מסקנות ישימות לשבועות שלפנינו.
מנהלים בחו"ל
בארגונים גלובאליים רבים ישנם מנהלות ומנהלים לא ישראליים בחו"ל, אשר מנהלים עובדות ועובדים בישראל. בהרצאה ייחודית עבורם נשים דגש על החוויה הישראלית בימים אלה, על מורכבות התפקיד הניהולי כעת, על הדרך להתמקם וגם - מה מקובל לשאול או להגיד ומה פחות.
מנהלות ומנהלים
איך שומרים על רציפות עסקית והתקדמות לצד אמפטיה והתחשבות בעובדות ועובדים? איך מזהים מצבי קיצון ומה נכון להציע? בהרצאה זו נשים דגש על מה שמנהלים יכולים להציע לעובדים החווים מצוקה וקושי, איך עליהם להתמקם וממה כדאי להימנע. במקביל, נעסוק בהתמודדות האישית של המנהלות והמנהלים עצמם.
מעגלי שיח
מתוך עובדות ועובדי הארגון, ניתן לרוב לזהות מספר תתי-קבוצות החולקות אתגרים משותפים. לדוגמא, עובדים שלהם מגויס/ת מקירבה ראשונה, עובדות שבני זוגן מגויסים, עובדים שהם רווקים וחיים לבדם וכמובן החוזרים/ות ממילואים. במפגשים ייעודיים לקבוצות אלה יכולים המשתתפות והמשתתפים לחלוק את תחושותיהם, להיעזר זה בזו, לקבל כלים וידע שיוכלו לסייע להם, ולבסוף – לחוש נתמכים בעת הסוערת הזו.
אלעד גולן
פסיכולוג קליני ויועץ לאנשים בארגונים
סקרן לידע בתחומים שונים וסקרן להבין את נפש האדם. בעל ניסיון עשיר בטיפול במסגרות אוניברסיטאיות, חירומיות ופרטיות, וכן בליווי צוותים וארגונים בעתות משבר וסערה. חי את החיבור שבין פסיכולוגיה וניהול מעל לעשור, כפסיכולוג קליני מומחה, בוגר תואר בניהול בהצטיינות מאוניברסיטת בן-גוריון וכמנכ"ל חברת הדרכה בעבר. לצד העבודה הטיפולית בקליניקה פרטית, מלווה מנהלות ומנהלים בארגונים וחברות סטארט-אפ ומרצה בנושאים שונים. בעת הזאת – משתדל להיטיב עם החברה הישראלית ולהגדיל את האור ולו במעט.
תודה לארגונים היקרים שבחרו בי לסייע להם להתמודד מנטלית טוב יותר במציאות הבלתי-נתפסת הזו